TechVad är...

Vad är SLUSH i Helsingfors?

Smakdetektiverna besöker Slush

Ni känner kanske igen bilden? Under ca en vecka har den spridits viralt och nått hela världen med dess geniala copy. Men många är det som inte vet vad det faktiskt handlar om. Vilket vi tänkte ta och berätta för er just nu.

”Slush is a student-driven, non-profit movement originally founded to change attitudes toward entrepreneurship.”

Så här skriver de på deras hemsida att det är. För att förklara det mer i praktiken så har det blivit Europas största mötesplats för entreprenörer och start-ups inom främst tech-världen. 15000 besökare ifrån 164 länder alla med samma nyfikenhet och med samma vilja att få förståelse för det som händer i världen idag och framförallt hur det kommer att påverka oss imorgon. Vilket precis är det som vi på Smakdetektiverna jobbar med också.

 

Fem stycken scener med intressanta seminarier under hela dagarna för att runda av med festligheter och pitch-tävlingar på kvällarna. Ville du få en inblick i vad som händer inom fin-tech så gick du till en scen, eller kanske ville du höra lite mer om framtidens mat, ja då var det bara att röra sig till en annan. Oerhört mycket inspiration, möten med människor och även såklart idéer och tankar att ta tag i för oss nu när vi kommit hem.

Om det kommer vi dock ägna ett helt eget blogginlägg för att det inte ska bli tråkigt för er att läsa och nu har ni förhoppningsvis fått lite mer insikt om vad den där bilden faktiskt handlar om.

Vill ni veta mer eller få en trendspaning ifrån SLUSH med exempel på företag som är med och skapar framtiden redan idag? Så tveka inte på att höra av er till oss via mail eller här på hemsidan.

För mer info om SLUSH se http://www.slush.org

 

Vid pennan
Erik Gustavsson

Dela:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: