Bild från filmen Home Alone

Jag är väldigt nyfiken på att se vad ni får för tankar i huvudet när ni läser rubriken. Men jag kan bara gissa. Kanske förstår ni vad det handlar om? Fuck-ups precis som det låter, gånger du har fuckat-up, alltså gjort något som har gått galet. Men anledningen till att vi skriver om detta ämne är för att en Fuck-up nästintill alltid även är en lärdom. Det har börjat gå en trend nu där vi ser att vi människor blir faktiskt mer inspirerade och kunskapsfyllda utav att höra när det har gått fel och hur personen i fråga löste det istället för att höra alla sunshine stories om hur bra det har gått.

Två tjejer i Mexico tog fasta på detta och skapade något som de kallar Fuck-up Nights, en seminarieserie som bygger på att företagare och entreprenörer får komma och berätta om sina Fuck-ups. Det här har nu spridit sig som ett globalt movement och nu kan du gå och lyssna på detta även i Stockholm. (nej det kommer inte dröja länge innan Göteborg också har det).

Det som är spännande med det här tycker vi är hur samhället börjar luckras upp och det faktiskt börjar bli mer accepterat med failures. För en failure är ett steg närmare en succé. Men vi har varit dåliga på detta i Sverige, men nu är en ny tid på G, en tid med transparens, där vi ”Fuckar-up”, reflekterar, erkänner och låter andra lära utav våra misstag.

Vi tror helt och hållet på detta och hoppas att ni kan inspireras utav det.

 

 

Dela:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: