Matvandringar

Från Sibirien, ut i vida världen och tillbaka till Sverige igen

Från Sibirien, ut i vida världen och tillbaka till Sverige igen. 

Den här matvandringen tar sin grund i det idag starkt växande uttrycket ”Social Dining”. Ni kommer inte sitta ner vid ett bord med samma människor omkring er  under en hel kväll. Utan ni kommer att förtrollas utav smaker ifrån hela världen samtidigt som ni ibland minglar stående, ibland sittande, men alltid tillsammans med varandra. Anekdoter ifrån Stockholms både nutid och historia kommer att blandas med intressant kuriosa om den mat och de platser vi besöker.

En kväll som tar er genom smaker från hela världen endast genom att ni rör ernågra minuter ifrån varje ställe.


Platserna vi besöker är:
Farang
– en topprestaurang i Stockholm med ostasiatiska smaker, som huserar i ett utav Stockholms gamla elverk. Ingen går härifrån oberörd, det är något som är säkert.
Bierhaus – tysk industriell ölhallskänsla där vi prövar korv och sauerkraut utav olika slag.
Ethiostar – En Etiopisk avsmakningsmeny, där du inte bara får pröva de olika rätterna utav får också en introduktion till hur de ska ätas på ”rätt” sätt.
Caliente – Efter de Etiopiska smakerna blir det dags att ta sig tillbaka till Europa och lite spanska Tapas.
Urban Deli – Desserten intas på Urban Deli som är en urban mötesplats med både butik, restaurang, hotell och cafe. Perfekt ställe att gå runt och strosa och kolla på allt vad de har.
Swedish brewing bar – För runda att av kvällen avslutar vi med smakprov utav två stycken olika ölsorter på mikrobryggeribaren Swedish Brewing Bar där vi möts utav bryggmästaren själv som ger oss en introduktion i hur det är att vara ölbryggare idag.


Önskas en specialdesignad tur ut över denna så tveka inte på att komma med önskemål så syr vi ihop något utefter era behov.